fbpx

Flisni lart Londrën

FAQ

kurse

Është më mirë të rezervoni sa më shpejt që të jetë e mundur. Kurset tona kanë hapësira të kufizuara për të siguruar që të gjithë studentët të mund të ndërveprojnë në klasë dhe me mësuesit. Nëse ju duhet gjithashtu të organizoni akomodim ose të aplikoni për vizë, ne ju këshillojmë të rezervoni kursin tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur.

Këshilli Britanik është një organizatë zyrtare që, ndër aktivitetet e saj, ofron një skemë vullnetare për monitorimin dhe vlerësimin e shkollave në gjuhën angleze në MB. 'Akreditimi' nga Këshilli Britanik do të thotë që një shkollë ka përmbushur standardet e cilësisë të përcaktuara nga Skema e Akreditimit të Këshillit Britanik në anglisht në Britani. Ky akreditim njihet gjerësisht si një tregues i cilësisë së mësimeve të ofruara nga shkolla. Për më shumë informacion, ju lutemi vizitoni Faqja e internetit e Këshillit Britanik.

Shkolla jonë përdor metoda të ndryshme mësimore bazuar në atë që mësohet, duke përfshirë gramatikën, të kuptuarit dhe bisedën. Të gjithë mësuesit tanë janë plotësisht të kualifikuar me çertifikatat CELTA dhe/ose DELTA dhe të zgjedhur për ekspertizën e tyre të mësimdhënies.

AKOMODIMI

Ne punojmë ngushtë me partnerët e regjistruar nga 'Këshilli Britanik' për t'ju ofruar opsionet më të mira. Ju mund të kontrolloni opsionet tona të akomodimit këtu.
Hapi 1: Hidhini një sy opsioneve tona të ndryshme të akomodimit. Ne punojmë ngushtë me partnerët e regjistruar nga 'Këshilli Britanik' për t'ju ofruar opsionet më të mira. Ju mund të kontrolloni opsionet tona të akomodimit këtu. Hapi 2: Na kontaktoni për të kontrolluar disponueshmërinë e akomodimit për të cilin jeni të interesuar dhe për të marrë këshilla se çfarë akomodimi është më i përshtatshmi për ju.

REZIDENCA STUDENTE

Dhomat në studio janë të pavarura, me një kuzhinë të brendshme dhe një banjo en-suite (me dush). 
Dhoma me banjo përfshin ndarjen e një kuzhine të madhe/zone të përbashkët me deri në 6 studentë të tjerë, ndërkohë që keni dhomën tuaj të gjumit dhe një banjë me tualet.

Jo, në rezidencat tona studentore ju jepet një fob/çelës aksesi, i cili ju lejon të hyni lirisht sipas dëshirës. Disa rezidenca mund të kenë një portier për t'ju lejuar të hyni nëse arrini vonë për arsye sigurie.
Ju do të vizitoheni nga stafi për dalje nga ora 9:45-10:00 për konviktet. Nëse duhet të bëni një dalje më herët, ka një kuti me kyç pranë derës së përparme ku mund t'i vendosni çelësat tuaj në një zarf të dhënë dhe në kutinë e kyçjes.

Jo, pirja e duhanit nuk lejohet në asnjë zonë brenda ndërtesave. Mund të pini duhan jashtë akomodimit në zona të caktuara.

SHTËPISË

Prisni një mirëseardhje të ngrohtë dhe një prezantim miqësor me anëtarët e mikpritësit. 
Ata do t'ju japin një prezantim të dobishëm për zonën lokale, pajisjet e saj dhe lidhjet e transportit.
Mos kini turp të kërkoni ndihmë për planifikimin e udhëtimeve tuaja. Këshillohet që studentët të blejnë një telefon celular dhe kartë SIM në Mbretërinë e Bashkuar Pay as you go.
Është praktikë normale të shkëmbeni numrat e kontaktit me familjen tuaj pritëse, për siguri, mirëqenie dhe komunikim të përgjithshëm.

Në ditën e mbërritjes, nëse ka vonesa, duhet të kontaktoni urgjentisht pritësin tuaj pasi vonesa juaj mund të ndikojë në planet e tyre dhe është më mirë që ata të jenë në dijeni të situatës në mënyrë që të merren masa për mbërritjen tuaj me vonesë. NB -Duhet të kontaktoni hostin tuaj në lidhje me kohën tuaj të mbërritjes shumë përpara datës së mbërritjes. Nëse nuk e bëni këtë, ne nuk mund të garantojmë që pritësi do të jetë në shtëpi për t'ju përshëndetur dhe mund t'ju duhet të prisni derisa të mbërrijnë për t'ju lejuar të hyni.

Vetë-furnizim ushqimi (SC)

Vizitori përgatit ushqimet e tij dhe ka një zonë të dedikuar për ruajtjen e ushqimit në kuzhinë. Kohët e përdorimit të kuzhinës mund të vendosen me hostin.

Fjetje dhe mëngjes (BB)

Vetëm akses i lehtë në kuzhinë. Mëngjesi kontinental: drithëra, bukë e thekur, reçel, çaj/kafe, lëng. Qasja në dritë përfshin përdorimin e kuzhinës për të bërë një sanduiç dhe mundësisht përdorimin e mikrovalës. Nuk ka qasje në tenxhere/furrë për të përgatitur ushqim.

Half Board (5 Netë) Mëngjesi kontinental 7 ditë në javë. Vakti i mbrëmjes vetëm nga e hëna në të premte. Qasje e lehtë në kuzhinë gjatë fundjavave. Mëngjesi kontinental: drithëra, bukë e thekur, reçel, çaj/kafe, lëng.

Darka e mbrëmjes

Vakti kryesor që përfshin një pjatë me mish ose peshk. Të hahet me të zotin. Qasja në dritë përfshin përdorimin e kuzhinës për të bërë një sanduiç dhe mundësisht përdorimin e mikrovalës. Nuk ka qasje në tenxhere/furrë për të përgatitur ushqim.

VISA

Ju mund të kontrolloni situatën tuaj të vizës drejtpërdrejt në këtë 

Ju mund të aplikoni për një:

Vizë studimi afatshkurtër
Viza standarde e vizitorëve


Për të aplikuar duhet të jeni mbi 16 vjeç.

Dallimi kryesor midis këtyre dy vizave është kohëzgjatja e tyre. Nëse planifikoni të studioni për 6 deri në 11 muaj, duhet të aplikoni për vizë studimi afatshkurtër. Nëse periudha juaj e synuar e studimit është 6 muaj ose më pak, viza standarde e vizitorëve është zgjidhja e duhur.

Për të aplikuar për njërën nga këto viza, duhet të jeni të paktën 16 vjeç.

Jo, ju nuk mund ta zgjasni vizën ndërsa jeni në MB. 

Nëse keni një vizë studimi afatshkurtër ose një vizë standarde vizitori, nuk ju lejohet të punoni.

Për këtë mund të gjeni informacione për kohën e pritjes pas aplikimit për vizë .

Vizat mund të refuzohen për arsye të ndryshme. Arsyet më të zakonshme përfshijnë:

  • Mungesa e dokumenteve të kërkuara
  • Financat e pamjaftueshme
  • Mungesa e një nevoje të vërtetë për studimin e gjuhës angleze

Ka arsye të tjera të mundshme, por këto janë problemet më të shpeshta.